AYPA-TV ist laut Guinness Buch der Rekorde "Der kleinste Fernsehsender der Welt"  =  AYPA-TV Guinness Rekorlar Kitabina göre "Dünyanin En Kücük Televizyon Kurumudur".  

AYPA Presse- & Werbeagentur + AYPA-TV
Dipl.-Ing. Ali YILDIRIM
D-13585 Berlin, Neuendorfer Str. 101 / VH. 2. OG.
Tel.: + 49 30 2427272 - +49 177 2427272 - Fax: +49 30 3732066
e-Mail: AYPA@AYPA.net
  -  Ali@AYPA.net

  AYPA  
  AYPA-TV  
  Presseagentur  
  Werbeagentur  
  AYPA e.V.  
  AYPA-SHOP  
     
  Atatürk  
  Uğur Mumcu   
  Aziz Nesin  
     
  Tercüman  
  Dolmetscher  
  Übersetzer  
     
  Spandau  
  Berlin  
  Deutschland  
  Almanya  
  Türkiye  
  Türkei  
  İstanbul  
  Alman Lisesi  
     
  Avrupa         AB  
  Europa              EU  
     
  Medien  
  Medya          MiM  
     
  Ausländerbeirat  
  KaliMerhaba  
  MultiKulti  
  Zuwanderung  
  Migration  
  Integration  
  Göç          Uyum  
  Kanunlar  
  Gesetze  
     
  Vereine        NGO  
  Dernekler    DiK  
  TDK e.V.  
  ATGB e.V.  
  AAKM-Cemevi  
  Aleviyol  
  ADD-Berlin  
  Milli Görüş  
     
  EURO-ISLAM  
     
  Parteien  
  Partiler  
  SPD       SPanDau  
  AG-Migration  
  Wahlen  
  Seçimler  
     
  TOP-Links  
     
  Kim Kimdir?  
  Wer ist wer?  
     
  AraBul=Suchen  
     
  Künye  
  Impressum  
  Ali@AYPA.net  
 

 31.12.96 - 24.01.2004
 

 










Uğur Mumcu - Cumhuriyet 24 Ocak 2003 Uğur Mumcu - Cumhuriyet 24 Ocak 2003 ==> http://www.cumhuriyet.com.tr/ugurmumcu/w/c01.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uğur Mumcu - Cumhuriyet 24 Ocak 2004  
Cumhuriyet 24.01.2004

 

 

 

 


Cumhuriyet 24.01.2004
Gazetemiz yazarı Uğur Mumcu , ölümünün 11. yıldönümünde törenlerle anılacak

Gazeteciliğe ışık tuttu

DERLEYENLER: IŞIK KANSU/İLHAN TAŞCI

ANKARA - Gazetemiz yazarı Uğur Mumcu 'nun terör saldırısı sonucu aramızdan alınışının 11. yıldönümü öncesi, kendisinin gazetecilik anlayışı bir kez daha önem kazandı.

Uğur Mumcu'nun çeşitli söyleşileri ve yazıları, onun araştırmacı gazetecilikten ne anladığı, basın özgürlüğü, basın-iktidar ve sermaye ilişkisi açısından günümüzde de güncelliğini sürdürüyor.

Sorumluluk isteyen meslek

Mumcu, 7 Şubat 1988'de Bulvar gazetesinin gazeteciliğe ilişkin sorularını yanıtlarken, ''Köşe yazarlığı sorumluluk isteyen bir meslek. Her meslekte olduğu gibi köşe yazarlığında da ciddiyet gerek'' dedikten sonra, köşe yazarının niteliklerini şöyle açıklıyor: ''Bir konuyu araştırarak yazmak gerektirir köşe yazarlığı. Her konuda yazmak güç tabii. Fakat bilemediğin konularda tanığa, uzmana ulaşmak gerek. Özellikle çalışmak, kaynaklara inmek, sorunların değerlendirmesini yapmak gibi birtakım sorumluluklar getiren bir meslektir.''

Aynı söyleşide, Mumcu, kendisini ''bütün zamanını gazeteciliğe ayırmış insan'' olarak nitelendirdikten sonra, nasıl çalıştığını da şöyle aktarıyor:

''Sabah 07.30'da kalkarım. Kahvaltı yaptıktan sonra gazeteleri okurum. BBC, dünya radyolarını dinlerim. Ondan sonra da hangi konuda yazı yazacaksam, onunla ilgili temaslar yaparım. Daha sonra da yazıyı yazarım. Öğleden sonra 14.00-15. 00 sıralarında gazeteye giderim. Daha sonra da ertesi günkü konu neyse onunla ilgilenmeye başlarım. Ya parlamentoya giderim ya da konu neyse onunla ilgilenirim.''

Basının durumu

Mumcu'nun Kasım 1984 tarihinde, ''Sakıncasız'' adlı oyununun kitapçığına yazdığı önsöz, bugün basının içinde bulunduğu durumu da gözler önüne seriyor. Önsöz, özetle şöyle: ''Türk basını, tarihinde daha önce tanık olmadığı bir dönemi yaşıyor. Holdinglerin basına el attıkları, yönlendirdikleri, etkiledikleri ve basına yeni bir biçim ve öz verdikleri bu dönem, nerede ve nasıl sergilenmelidir?

Basın özgürlüğünü 3-5 holdingin denetimine veren bu yeni oluşumu devlet elindeki kitle iletişim araçlarıyla eleştirmeye olanak yoktur.

... Basının kendi kendini eleştirmesi, çoğu kez 'kişisel polemik' gibi görünüyor. Böyle olmasa bile böyle niteleniyor, böyle gösteriliyor. Kaldı ki, holding basınını eleştirecek yayın organı da pek kalmış değil. Çünkü sık sık şirket batırıp 'ödeme güçlüğü içine düşen' holdinglerimiz, gazete sahibi olmakta pek hünerli davranmışlardır. Hem böyleleri için karada ölüm de yoktur. Devlet bankalarına sırtınızı dayarsanız, sıkışınca, gazeteyi bir başka holdinge devredersiniz, borç yükünüz devlet bankalarının sırtında kalır, eldeki gazete yine 'piyasa ekonomisinin faziletinden' söz eden satırlar döktürür, olur biter.

Türkiye son yıllarda baş döndürücü gelişmelere tanık oldu. Ben altmışlı yıllardan bu yana okuyan, düşünen, tartışan ve yazan bir insan olarak, bu depremlerin çoğunun içinde yaşadım. Birçok şaşırtıcı gerçeği gözlerimle gördüm, mangalda kül bırakmayan nice keskin devrimcinin holdinglerde kompartıman kapmak için hangi kılıklara girdiklerini içim kan ağlayarak izledim. Devrimci inançların bayrakları gibi dalgalanan yazarların, göz açıp kapayıncaya kadar geçecek bir zaman içinde nasıl işveren sofralarında birer buruşuk peçete olduklarını görmenin acısını yüreğimde duydum. Öğrencilik yıllarında dimdik genç fidanlar gibi duranların, düzenin kirli çarkları arasında birer rüzgâr gülü olduklarını yine içimde kopan fırtınalarla izledim. Bunlar hep oldu, hep yaşandı. Yaşamımın son 25 yılı içinde, cezaevi ranzalarından Babıâli sütunlarına kadar, hemen hemen her yerde 'kişilik erozyonu' na tanık oldum. Kişilikler eriyip gidiyor, değerler yitiyordu. Düzen, kendine karşı çıkanların bir kısmını tek tek tutsak alıyordu. Bu bir dram değil miydi? Kişisel olmaktan çok toplumun dramı değil miydi bu?''

Tam teşekküllü devlet hastanesi

Uğur Mumcu, söyleşide, ''Eski ve yeni nesil gazetecilerin bir değerlendirmesini yapar mısınız'' sorusuna da şu karşılığı veriyor:

''Tabii her dönemin kendisine uygun, özgün koşullarına uygun yazarı çıkar. 1950-1960 döneminin yazarları ayrıdır, yazarlık türü ayrıdır, tek partili dönemin ayrıdır. Zaman ilerledikçe, gazetecilik türü de değişiyor ve daha çok araştırmaya, uzmanlığa dayanan gazetecilik gelişiyor. Ben, eski yazarların görüşlerine katılayım, katılmamayayım, şu özellikleri vardır: Sadece gazetecilik yaparlar. Bugün hem gazeteci, hem işadamı, hem ihale takipçisi. Gazetecilik yok. Ben sağ-sol ayırt etmeden söylüyorum, sadece gazetecilik yapan, belli bir düşünceyi açıklayan, sadece araştırma yapan gazeteci, ister İslamcı olsun, ister Marksist olsun, sosyal demokrat olsun hiç ayırt etmem, saygım vardır. Dönekliği de bir ölçüde doğal karşılıyorum. Çünkü Türkiye'de insanlar belli bir gelişme içinde, şu veya bu nedenle düşüncelerinden vazgeçebilirler. Ama, hayatının belli bir döneminde solcu olup sosyalizme dayanan bir insan, 60'ından sonra kapitalist olup sosyalizme saldırırsa, onun yeri basın değildir, tam teşekküllü devlet hastanesidir.''

'Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak'

Mumcu, 11 Haziran 1992 tarihli yazısında, toplumun hemen hemen tüm kesimlerince benimsenen ''bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamayacağına'' ilişkin sözünü, şu değerlendirmeye dayandırıyor:

''Bugün gazetecilikteki araştırma konularıyla, okuma, daha doğrusu 'okumama alışkanlığı' üzerinde söyleşelim. Gazeteci, her konuyu bilen ve her konuyu yazan insan değildir. Gazeteci, haber ve bilgi kaynağına en çabuk ulaşan, bu kaynaklarından derlediği haber ve bilgileri yazan ve yayın organları aracılığıyla kamuoyuna sunan adam demektir. Gazetecilik, araştırmayı gerektirir.

... Gazeteci varsayımlar ile değil somut olgular, belgeler, kanıtlar ve haberlerle ilgilenir. Bütün bunları araştırır, inceler ve yazar. Üzüntüyle görüyoruz ki, basında araştırma, inceleme ve soruşturma pek ilgi görmüyor. Yüzeysellik her konuda olduğu gibi gazetecilik alanında da kendini gösteriyor."

Mumcu, 16 Mayıs 1990 günü gazetemizde yayımlanan yazısında ise varsayımlarla, yakıştırmalarla, yapay ve düzmece haber oluşturmanın gazetecilikte hüner sayılmayacağından söz ederek, ''Bu tür gazetecilik, gazete ve gazetecilere duyulacak saygıyı azaltır. Bundan da basın özgürlüğü ve basının kendisi zarar görür'' görüşünü savunuyor.

Uğur Mumcu - Cumhuriyet HAFTA 23 Ocak 2004

Cumhuriyet HAFTA 23.01.2004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UĞUR  MUMCU  ANMA  ETKİNLİKLERİ  2004

“Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi... Bir gün sesimiz hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi... Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi, hep birlikteyiz ey halkım unutma bizi, unutma bizi, unutma bizi...”

UĞUR MUMCU, 1975

UĞUR MUMCU, her şeyden önce bir demokratik sosyalistti.
UĞUR MUMCU
, demokrattı, herkes için ve her yerde demokrasiyi savundu.
UĞUR MUMCU
, sosyalistti, emeği ve çalışanın hakkını savundu. Sömürüye, soyguna, talana karşı çıktı.
UĞUR MUMCU
, şiddete karşıydı. Demokratik çözümleri savundu, barıştan yana oldu.
UĞUR MUMCU
, din tüccarlarına karşı çıktı. Laikliği savundu.

Dünya görüşlerinden dolayı siyasi cinayetlere kurban giden Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve diğerleri unutulmadı. Mücadelesini verdikleri değerler ve ilkeler unutulmadı, unutulmayacak. Barış, laiklik, özgürlük yolunda herkese insan hakları, her yerde demokrasi diyerek, aydınlanma ve bilimin ışığında bir uzun yürüyüşe çıkanlar, sizleri unutmayacak.

Hepiniz yerinizde huzur içinde yatın.

Uğur Mumcu pek çok kez aramızda olmuş, bizlere destek ve umut vermiş bir dostumuzdu. HDF’nin onur üyesiydi. HDF’liler, tüm sevenleri Uğur Mumcu’yu bu yıl da sevgi ve özlemle anıyoruz.

Yüreğimizde ve belleklerimizde her zaman yaşayacaksın!..

Vuruldun! Ama halkın Sen’i unutmadı!..

UNUTMADIK!  UNUTMAYACAĞIZ!  UNUTTURMAYACAĞIZ!

HDF – Sosyaldemokrat Halk Dernekleri Federasyonu

ASKH-Hannover, HDB-Berlin, HDB Ulm, HDF Büro Alzenau, HDF Büro Bielefeld, HDF Büro Bochum, HDF Büro Heilbronn, HDF Büro Nürnberg, HDF Büro Sindelfingen, HDF Büro Stuttgart, SHD Hamburg, SHD Viyana, THD Calw, THD Münih, TDS Erlangen, TSD Berlin, TSD Bremen, TSD Dortmund, TSD Duisburg, TSD Frankfurt, TSD Hamm, TSD Köln, TSD Lübeck, TSD Moers

DSDF Hollanda, HDF Avusturya, HDF Belçika, HDF Fransa, HDF Hollanda

ANMA TOPLANTILARI

MÜNİH: 23 Ocak 2004 Cuma Saat 19.00 Yer: DGB Salonu, Schwandthallerstr. 64, 80336 München

Düzenleyen: THD Münih (Tel.: 089-502 55 07) Program: Hikmet Çetinkaya/Cumhuriyet Gazetesi

ULM: 24Ocak 2004 Cumartesi Saat 19.00 Yer: Volkshochschule Salonu, Kornhausplatz 5, 89077 Ulm

Düzenleyen: HDB Ulm (Tel.: 0731-67942) Program: Hikmet Çetinkaya/Cumhuriyet Gazetesi

BERLİN: 25 Ocak 2004 Pazar Saat 15.00 Yer: Tiyatrom, Alte-Jakob-Str. 12, 10969 Berlin

Düzenleyen: HDB Berlin (Tel.: 030-614 75 52) ve TİYATROM (030-6152020) Program: Prof. Mümtaz Soysal, Müzik, Tiyatro, Dia/Video Gösterisi

STUTTGART: 25 Ocak 2004 Pazar Saat 19.00 Yer: Bürgerhaus Salonu, Mittlererstr. 17, 70597 Stuttgart

Düzenleyen: HDF Büro Stuttgart (Tel.: 0711-8401920) Program: Hikmet Çetinkaya/Cumhuriyet Gazetesi

FRANKFURT: 30 Ocak 2004 Cuma Saat 19.00 Yer: Saalbau-Dornbusch, Eschersheimer Landstr. 248, 60320 Frankfurt a.M.

Düzenleyen: TSD Frankfurt (Tel.: 0171-8380766) Program: Ahmet İyidirli, Atilla Coşkun, Güray Öz,

MOERS: 31 Ocak 2004 Cumartesi Saat 19.00 Yer: AWO-Internationales Bürgezentrum, Talstr. 12, 47455 Moers

Düzenleyen: TSD Moers (Tel.: 0179-7721253) Program: Merih Ünel, Video gösterisi

HDF

HDB

 

 UĞUR MUMCU Ugur Mumcu (22.08.42 - 24.01.93) ve um:ag - Ugur Mumcu Arastirmaci Gazetecilik Vakfi icin TIKLAYINIZ
Uğur Mumcu (22.08.1942 - 24.01.1993) ve um:ag Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Ankara 

 

 

SUSKUNLUĞU DİRENCE DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN BARIŞTAN YANA HERKESİ BEKLİYORUZ...

11. ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI İZLENCESİ

24 Ocak 2004, Cumartesi

13.00 / Sessiz protesto için karanfil ve mumlarımızla Uğur Mumcu’nun Sokağındayız

-----------------------------

15.30 / Gömüt ziyareti

-----------------------------

ıkoturum: Uğur Mumcu Anısına "80. Yılında Cumhuriyetimiz ve Kamu Yönetimi”

Saat-Yer : 16.30 / Yenimahalle Belediyesi, 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu

Konuşmacılar: Hasan Fehmi Güneş, Erol Tuncer, Tuncay Alemdaroğlu, Ertuğrul Kazancı

Düzenleyen: Yenimahalle Belediyesi, ADD Yenimahalle Şubesi

-----------------------------

Uğur Mumcu Sesleniyor 2004

Savaşa Hoşgeldiniz! (Müzikli Oyun)

Derleyen: Işık Kansu

Yöneten: Murat Karahüseyinoğlu

Müzik: Ali Seçkiner Alıcı

Saat –Yer : 20.00 / MEB Şura Salonu-Beşevler

Düzenleyen: Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, Cumhuriyet Gazetesi, Öteki Tiyatro

25 Ocak 2004, Pazar

Film Gösterimi : İz Sürerken - Belgesel

Saat-Yer : 13.00/ um:ag Gösterim Salonu

Düzenleyen: Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı

-----------------------------

"Savaş, niçin?” Mehmet Güleryüz Resim Sergisi

Saat-Yer : 14.00 / um:ag Sanat Galerisi

(Sergi 25 Ocak – 29 Şubat 2004 tarihleri arasında gezilebilir)

Düzenleyen: Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı

-----------------------------

Uğur Mumcu Anıtına Çelenk Koyma

Saat – Yer : 14.00/ Uğur Mumcu Parkı – Batıkent

Düzenleyen: Yenimahalle Belediyesi, Yenimahalle ADD, Batıkent ADD,

Yenimahalle Pir Sultan Abdal Derneği, Batıkent Halkevleri

-----------------------------

Açıkoturum: “Terör ve Demokrasi”

Yöneten : Selim Esen

Konuşmacılar: Anıl Çeçen, Osman Bolulu, Sema Kendirci

Saat – Yer : 15.30 / um:ag Gösterim Salonu

Düzenleyen: Edebiyatçılar Derneği

-----------------------------

Uğur Mumcu Sesleniyor (Sinevizyon gösterisi)

Uğur Mumcu’yu Anma Konseri – Yenimahalle Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu

Saat – Yer : 19.00 / Yenimahalle Belediyesi, 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu

Düzenleyen: Yenimahalle Belediyesi

26 Ocak 2004 Pazartesi

Film Gösterimi : 11 Eylül (Bir Film’in katkılarıyla)

Saat-Yer : 11.15 / um:ag Gösterim Salonu

Düzenleyen: Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı

-----------------------------

Açıkoturum: “Savaşın Psikolojisi”

Konuşmacı: Derya Hasta

Saat-Yer : 14.30 / um:ag Gösterim Salonu

Düzenleyen: Türk Psikologlar Derneği

-----------------------------

Konser – Ömer Yılmaz, Tuncer Tercan

Saat-Yer : 18.30 / Yeni Sahne

Düzenleyen: um:ag gönüllüleri

27 Ocak 2004 Salı

Film Gösterimi : Tarafsız Bölge (Umut Sanat’ın katkılarıyla)

Saat – Yer : 12.00 / um:ag Gösterim Salonu

Düzenleyen: Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı

-----------------------------

Konferans - "Savaş-Barış ve Çocuklarımız”

Konuşmacı: Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu

Saat –Yer : 14.00 / Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi

Düzenleyen: Çocuk ve Gençlik Ruh Sağlığı Derneği

-----------------------------

Açıkoturum : “Savaş Sonrası Irak’ın Hukuksal Yapılanması”

Konuşmacılar: Faik Bulut, Ahmet Muratlı, Prof. Hüseyin Pazarcı, Prof. Mümtaz Soysal, Mustafa Balbay

Saat – Yer : 15.00 / Adliye Sarayı

Düzenleyen: Türkiye Barolar Birliği, Ankara Barosu

-----------------------------

"Savaş” – Coşkun Aral’ın Fotoğraf Sergisi

Düzenleyen: Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf Ankara Şubesi

"Barış”Karikatürcüler Derneği Üyelerinin Karma Sergisi

Düzenleyen: Karikatürcüler Derneği

Saat-Yer : 18.00 / Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi B Salonu

(Sergi 31 Ocak tarihine kadar gezilebilir)

28 Ocak 2004 Çarşamba

Film Gösterimi : Garaj Olimpo (Belge Film’in katkılarıyla)

Saat-Yer : 12.00 / um:ag Gösterim Salonu

Düzenleyen: Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı

-----------------------------

Açıkoturum : “Terörü önlemek için devlet ve toplum nasıl işbirliği yapabilir?”

Yöneten: Leziz Onaran

Konuşmacılar: Sadettin Tantan, Hasan Fehmi Güneş, Ertuğrul Yalçın Bayır,

Sertaç Başeren, Nihat Ali Özcan, Ersel Aydınlı

Saat-Yer : 14.00 / Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi

Düzenleyen: NÜSED

-----------------------------

Özgürlüğe Dair Halk Oyunları ve Türküler

Saat – Yer : 18.30 / Öteki Tiyatro

Düzenleyen : Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Dil Derneği

29 Ocak 2004 Perşembe

Film Gösterimi : Nisan Devrimi (Belge Film’in katkılarıyla)

Saat-Yer : 11.30 / um:ag Gösterim Salonu

Düzenleyen: Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı

-----------------------------

Açıkoturum: “Yaşamak Herkesin Hakkıdır, Savaş, Niçin?”

Açılış konuşması: Emine Şirin

Yöneten : Tayyar Selçuk

Konuşmacılar : Hüseyin Deniz, Nail Gürman

Saat-Yer : 14.00/ Öğretilebilir Çocukları Koruma Derneği Eğitim Merkezi Spor Salonu

Konser – Halk Oyunları: Ozan Emrah Mahzuni ve Hoytur Ekibi (Çankaya Belediyesinin katkılarıyla)

Gülay Akgün

Düzenleyen: Öğretilebilir Çocukları Koruma Derneği

-----------------------------

Açıkoturum : “21. Yüzyılda Küresel Ölçekte Savaş, Barış ve Terör”

Oturum Başkanı: Prof.Dr. Can Hamamcı

Konuşmacılar: Ömer Ersun, Yaşar Demirbulak

Saat-Yer : 14.00 / Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi

Düzenleyen: Sosyal Demokrasi Derneği Altındağ Şubesi

-----------------------------

"Barışa Semah”

Saat – Yer : 18.30 / Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi

Düzenleyen: Pir Sultan Abdal Derneği, AYDOS, Kızılırmak Köy Dernekleri, Hacı Bektaş Kültür Derneği

30 Ocak 2004 Cuma

Film Gösterimi : Lumumba (Belge Film’in katkılarıyla)

Saat-Yer : 11.00 / um:ag Gösterim Salonu

Düzenleyen: Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı

-----------------------------

"Sakıncalı Piyade”

Konuşan: Rutkay Aziz

Saat- Yer : 13.30 / um:ag Gösterim Salonu

Düzenleyen: Ankara Sanat Tiyatrosu

-----------------------------

"Savaşa Karşı Şiir”

Şiir ve Müzik Dinletisi

Yöneten : Ahmet Antmen

Katılanlar : Sabahattin Yalkın, İdris Köylü, Nazım Mutlu, Zeynep Kurada,

Saniye Gündüz Yıldırım, Selami Karabulut

Saat-Yer : 15.30 / Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi

Düzenleyen: Edebiyatçılar Derneği

----------------------------

Halk Oyunu – Dinleti – Semah (Şeyist Topluluğu)

Saat – Yer : 19.00 / Öteki Tiyatro

Düzenleyen: Kızılırmak Köy Dernekleri

----------------------------

"Savaşa Karşı Öykü”

Klasik Müzik Dinletisi

Konuşmacılar : Jale Sancak, Cemil Kavukçu, Özcan Karabulut

Saat – Yer : 19.00 / Mülkiyeliler Birliği Teraslı Salon

Düzenleyen : Mülkiyeliler Birliği

31 Ocak 2004 Cumartesi

Muammer Aksoy’un gömütü başında anma töreni

Saat – Yer : 12.30 / Cebeci Asri Mezarlığı

---------------------------

Söyleşi - “Laik Cumhuriyetimizi Bekleyen Tehlikeler”

Konuşmacı: Işık Kansu

Saat – Yer : 14.00 / ADD Keçiören Şubesi

Düzenleyen: ADD Keçiören Şubesi

---------------------------

Açıkoturum: “Kamu Yararı – Kamu Yönetimi – Ormancılığımız”

Yöneten: Rızkullah Muallaoğlu

Konuşmacılar: Dr.Onur Karahanoğulları, Mustafa Yumurtacı, Doç.Dr. Yücel Çağlar

Saat – Yer : 14.30 / Türkiye Ormancılar Derneği Salonu

Düzenleyen: Türkiye Ormancılar Derneği

---------------------------

Haftanın Geleneksel Kapanış Gecesi

KATILIMCILARIN İLETİLERİ

KONSER / ERKAN OĞUR ve İSMAİL HAKKI DEMİRCİOĞLU

Saat – Yer : 18.30 / A.Ü. Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi FARABİ SALONU

Düzenleyen: Tüm katılımcı kuruluşlar

ANKARA BAROSU-ANKARA SANAT TİYATROSU-ADD BATIKENT - KEÇİÖREN - YENİMAHALLE ŞUBELERİ-AYDOS VAKFI-BELGE FİLM-BİR FİLM-CUMHURİYET GAZETESİ-CUMHURİYET HALK PARTİSİ-CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ-ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ-ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ ANKARA ŞUBBESİ-ÇANKAYA BELEDİYESİ-ÇOCUK VE GENÇLİK RUH SAĞLIĞI DERNEĞİ-DENEME LİSESİ MEZUNLARI DERNEĞİ-DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-DİL DERNEĞİ-EDEBİYATÇILAR DERNEĞİ-EĞİT-DER-FİDA FİLM-GAZETE ANKARA-HACI BEKTAŞ KÜLTÜR DERNEĞİ-HALKEVLERİ BATIKENT ŞUBESİ-KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ-KIZILIRMAK KÖY DERNEKLERİ-MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ-NÜSED-ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ-ÖĞRETİLEBİLİR ÇOCUKLARI KORUMA DERNEĞİ-ÖTEKİ TİYATRO-PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL MERKEZİ VE YENİMAHALLE ŞUBESİ-SEVDA-CENAP AND MÜZİK VAKFI-SOSYAL DEMOKRASİ DERNEĞİ ALTINDAĞ ŞUBESİ-SOSYAL DEMOKRAT HALK PARTİSİ -TEPE MERMER-TEKART-TİHAK-TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI-TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR KÜLTÜR VE SANAT İÇİN VAKIF-TÜRK HUKUK KURUMU-TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ-TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ-TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ-TÜRKİYE ZİRAATÇILAR DERNEĞİ-UĞUR MUMCU ARAŞTIRMACI GAZETECİLİK VAKFI-UMUT SANAT-ÜÇ FİDAN ÇİÇEKÇİLİK-VETERİNER HEKİMLER DERNEĞİ-YENİMAHALLE BELEDİYESİ

 

* Etkinlik Yerlerinin Adresleri

- Yenimahalle Belediyesi, 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu : İvedik Caddesi, Yenimahalle

- um:ag Gösterim Salonu : Paris Caddesi No:14, Kavaklıdere

- um:ag Sergi Salonu : Paris Caddesi No:14, Kavaklıdere

 

- Uğur Mumcu Parkı : Uğur Mumcu Mahallesi, Batıkent

- Öteki Tiyatro : GMK Bulvarı 114/C Maltepe - Ankaray Çıkışı Karşısı

 

- Yeni Sahne : Tuna Caddesi No. 5, Kızılay

- Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi : Kenedi Caddesi No: 4, Kavaklıdere

- Adliye Sarayı Toplantı Salonu : Adliye Sarayı, Sıhhiye

- Öğretilebilir Çocukları Koruma Derneği Spor Salonu: Kuyuyazısı Caddesi No:25-27, Etlik

- Mülkiyeliler Birliği Teraslı Salon : Konur Sokak No:1, Kızılay

- ADD Keçiören Şubesi : Yunus Emre Kültür Merkezi No:17, Basın Cad. Şener Sokak, İncirli - Keçiören

- Türkiye Ormancılar Derneği Salonu : Tuna Caddesi No: 5 Kat: 4, Kızılay

 

 UĞUR MUMCU Ugur Mumcu (22.08.42 - 24.01.93) ve um:ag - Ugur Mumcu Arastirmaci Gazetecilik Vakfi icin TIKLAYINIZ
Uğur Mumcu (22.08.1942 - 24.01.1993) ve um:ag Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Ankara 

 


 UĞUR MUMCU Ugur Mumcu (22.08.42 - 24.01.93) ve um:ag - Ugur Mumcu Arastirmaci Gazetecilik Vakfi icin TIKLAYINIZ
Uğur Mumcu (22.08.1942 - 24.01.1993) ve um:ag Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Ankara 

AZİZ NESİNAziz Nesin (20.12.1915 - 06.07.1995) - Aziz NESiN VAKFI icin TIKLAYINIZ- Klicken für Aziz NESiN STIFTUNG
Aziz Nesin (20.12.1915 - 06.07.1995) ve Aziz Nesin Vakfı (Çocuk Cenneti) Aziz Nesin Stiftung  Çatalca

"Sahte Tutanak" Cumali Kangal "Sahte Tutanak" düzenledi mi?
TBB Sözcüsü Cumali Kangal "Sahte Tutanak" düzenledi mi?  

ATT ve Basın Özgürlüğü ATT ve BASIN ÖZGÜRLÜGÜ???
Almanya'daki Türklerin haklarını savunduğunu  iddia eden "ATT - Almanya Türk Toplumu -  Türkische Gemeinde in Deutschland - TGD" isimli derneğin Berlin'deki Genel Kurulu'nda  AYPA-TV'nin çekim yapması Genel Kurul Kararıyla ENGELLENDİ!!!

ATT ve TAZ 30.01.1998 AYPA-TV'nin ATT Genel Kurulu'nda engellenmesinin nedeni 30.01.1998 tarihli taz haberi olabilir mi?
AYPA-TV'nin ATT Genel
Kurulu'nda engellenmesinin nedeni 30.01.1998 tarihli taz haberi olabilir mi? 

Politik im Namen AllahsPolitik im Namen Allahs kann runtergeladen werden: 110 Seiten 4,2 MB
"Politik im Namen Allahs" isimli Claudia Dantschke, Eberhard Seidel ve Ali Yıldırım'ın yazdığı kitabın tamamını Ozan Ceyhun'un sayfasından indirebilirsiniz: 110 Sayfa 4,2 MB Almanca 

Alman Lisesi Alman Lisesi Istanbul - Deutsche Schule Istanbul
İstanbul Alman Lisesi ve öğrencileri ile ilgili bilgiler burada...
- AlmanLisesi.info
- Spiegel.de



AYPA - Deutsch - Almanca AYPA - Türkce - Türkisch

Yeminli Tercüman = 
Beeidigter Dolmetscher

Direkt zum AYPA-Shop
Yeminli Tercüman = 
Beeidigter Dolmetscher
Yeminli Tercüman = 
Beeidigter Dolmetscher
"Politik im Namen Allahs" isimli Claudia Dantschke, Eberhard Seidel ve Ali Yıldırım'ın yazdığı kitap
ATGBATGB Avrupa Türk Gazete-ciler Birliği kuruldu. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

MODAPAModapa Türkiye aydınlat-ma sek-töründe faaliyet göstermekte ve Bega, Limburg, Boom ve Jung gibi aydınlatma armatürü ve anahtar-priz üreticisi firmaların Türkiye tek temsilciliğini yürütmektedir.
Nazım Hikmet'i anma etkinlikleri için buraya tıklayınız.





AYPA AYPA 



 © 2002 AYPA - Dipl.-Ing. Ali YILDIRIM - D-13585 Berlin, Neuendorfer Str. 101 / VH. 2. OG 
Tel.: +49 30 3366666 - 2427272 Handy: +49 177 2427272 - Fax: +49 30 3732066
e-Mail: AYPA@AYPA.net